сряда, 5 април 2017 г.

Two healthy breakfast ideas

Здравейте! Напоследък се мотивирах да се храня по здравословно и като огромен почитател на Instagram разглеждах различни рецепти, събирах идеи и вдъхновение. Забелязах, че в повечето здравословни рецепти, подходящи за закуски или леки десерти, основната съставка са овесени ядки. Всъщност аз наскоро преоткрих този зърнен продукт и намерих креативни и най-вече вкусни начини, по които да го приготвя, за да постигна един интересен и необикновен вкус.
Днес ще ви споделя две рецепти за така известнитe oatmeals( овесени каши), които съчетават вкусовете на ябълка/банан и подправки.
Първата рецепта е от Pinterest- овесена каша с банани орехи, която трябва да престои цяла вечер. 

Продуктите, от които ще се нуждаете са:
1/3 чаша овесени ядки
1/2 чаша мляко
1/3 чаша йогурт
1 чаена лъжица мед
1/4 чаена лъжица канела
1/4 чаена лъжица ванилов екстракт
щипка сол
1/4 чаша натрошени орехи
1 нарязан на парчета банан
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в купа и разбъркайте. Съхранявайте сместа в хладилник за около 6-8 часа. Когато кашата е готова да бъде сервирана я изкарайте от хладилника и я поднесете студена или затоплена в микловълнова фурна. Отгоре поръсете с допълнително орехи, чия или други добавки по желание.
Втората рецепта е малко по-различна от другата. В нея овесените ядки минават през лека топлинна обработка, но вкусът е също толкова запомнящ се и невероятен. Този път овесените ядки са в комбинация с ябълки и канела( класическа комбинация). Тук продуктите слагам на око в зависимост от това дали съм много гладна или не, тъй като този вид каша е доста засищаща и е препоръчително да се изяде докато е топла. 

В купа сложете овесени ядки и ги залейте с мляко, като внимавате то да не ги покрива. Сложете купата в микровoлнова фурна за 90 секунди. След това изкарайте от печката и разбъркайте. Сложете мед и канела на вкус. Нарежете ябълки на ренде и поръсете кашата. Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар