петък, 31 март 2017 г.

Сезонът на ягодите

Здравейте! Една от причините да обичам пролетта толкова много е изобилието от плодове, която тя ни носи. Пролетта е сезонът на ягодите, плод, който обичам много и му намирам приложение в много рецепти.
Днес ще ви споделя няколко мои "ягодови открития", които са перфектни за тази част от годината. В този пост ще намерите по малко информация за 3 продукта- 1 козметичен и 2 за ядене. Козметичният продукт е душ кремът на Palmolive с ягода. Ароматът, консистенцията, всичко тук е толкова страхотно и ухаещо на току що откъснати ягоди. Този душ крем придава на кожата усещане за свежест и лекота. Прави много нежна и обилна пяна. Консистенцията е кремообразна. Цената е бюджетна. С каква по-хубава грижа можете да дарите кожата си през пролетта, ако не с този ягодов душ крем?

В предишната публикация ви споделих, че се мотивирах да се храня по-здравословно. Може би това ме накара да експериментирам и да си направя тези страхотни леки пролетни рецепти. Първото мое откритие е така популярното смути, в което ягодите не играят главната роля.
Продуктите за смутито са:
150 грама горско плодове
10 средно големи ягоди( почистени)
1 банан нарязан на кубчета
100-150 мл мляко(  в зависимост от това дали го искате по-гъсто или не)
1 супена лъжица чия( по желание)
Това, което трябва да направите е да сложите всички продукти в блендер и да ги смесите до получаване на еднородна смес. Разпределете готовото смути в чаши. Украсете с допълнително чия и ягоди.

Следващата рецепта е изключително лесна и подходяща за закуска. Вдъхновение за нея получих от така известните smoothie bowls, но моята нареках yogurt bowl, тъй като основната съставка е кисело мляко/йогурт, а не смути.
Продукти:
5-6 супени лъжици кисело мляко/плодов или обикновен йогурт
1 супена лъжица чия
1 нарязана ягода
Сложете киселото мляко в купата. Поръсете отгоре с чия и наредете парченцата ягода. По желание можете да оставите закуската да престои, за да може чията да абсорбира водата от млякото и да набъбне.

Както забелязвате и в двете рецепти се съдържа чия, която е изключително полезна за нашия организъм. Надявам се този тематичен пост да ви е бил интересен и полезен. До скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар