вторник, 20 декември 2016 г.

Winter skin care routine

Здравейте! Не знам за вас, но моята кожа страшно много изсъхва през зимата. Попринцип тя не е от най-сухите, а даже напротив, но има моменти, в които трябва да полагам повече грижи за нея. Стремя се лицето ми да изглежда колкото се може по-свежо, хидратирано и без несъвършенства. В този пост ще ви запозная с продуктите, които ми помагат да постигна всичко това.
Започвам с мицеларната вода, която влияе доста върху това в какъв вид ще е вашата кожа след премахването на грима. Преди имах няколко несполучливи опита, които много изсушиха кожата на лицето ми и прекарах известно време във възстановяването и. Откакти я открих, използвам мицеларната вода на Garner, която съдържа и арганово масло. То много добре подхранва кожата, още преди да сте преминали към хидратиращите средства. Харесвам я изключително много и съм сигурна, че ще я включа в поста ми с годишни любимци.

След като успешно сме отстранили вече ненужния грим, или ексфоалирам лицето си, или правя някакъв вид почистваща маска. За ексфоалиране харесвам триците на Hristina cosmetics с кафе. Използвам ги около 2-3 пъти седмично- така поддържам кожата си чиста и намалявам риска от несъвършенства и пъпки. 
Друг мой фаворит за почистване е маската за лице с минерали от Мъртво море на Balea. Тази маска интензивно почиства и успокоява кожата. Съдържа кал от Мъртво море и е богата на ценни минерали. В съдържанието и може да откриете и екстракти от алое вера и лайка, като частиците, които ексфоалират кожата са финно смляни костилки на кайсия и бамбук. Цената е бюджетна, а резултатът, който получавате- повече от задоволителен.

Когато усещам кожата си суха и опъната, знам, че е време да си направя хидратираща маска. До момента обичам да използвам маските на Balea. Ако сте с много суха кожа, тези маски може да не са ви достатъчни, но за мен са. Харесвам маските с термална вода и екстракт от водорасли, с лавандула и с ванилия и малина. Ароматите им са супер свежи и приятни, а качеството им също е добро.

След маските обикновено минавам с памучен тампон с някакъв тоник, като в момента ползвам био лавандуловата вода на Arminabio. Ароматът и е леко странен, но за био продукт това е нормално, тъй като се предполага, че в състава си няма да има никакви парфюми. Лавандуловата вода ми харесва. Попива бързо и даже мисля, че леко матира кожата ми и я освежава.

Когато тоникът е попил, слагам от серума против пъпки на Oriflame с чаено дърво върху всяко едно несъвършенство, ако има такова. Както и коректорът от тази серия, така и този продукт ми харесва. Не премахва пъпката за един ден, но определено забързва процеса на нейното изчезване.

Накрая опциите, между които избирам са две- дали да сложа крем за лице или масло. Кремовете, които използвам този сезон са на Avon от серията Care с алое вера и матиращия крем за лице на Alverde с лайм и ябълка. Кремът на Avon е супер лек. Текстурата му е много пухкава и бързо попива. Не оставя мазни следи по кожата и заради това може да се използва и сутрин. А за матиращия крем на Alverde едва ли не сте чували. Мирише много свежо. Попива бързо и матира кожата. Продуктите от тази серия са доста харесвани и определено има защо.

Със застудяването на времето почти всяка една от beauty vlogger-ките, които следя започна да използва различни масла за лице. Аз не се ограничих само с един вид, а си купих микс от 5 масла. В лекото олио за лице на Avon Miracle glow се съдържат масло от бабасу, маракуя, марула, зелено кафе и ленено семе. Този продукт действа чудесно на моята кожа. Попива бързо, не оставя мазни следи по лицето, дарява кожата с блясък и еластичност. Икономично е и цената също не е висока. Препоръчвам го, ако искате да дарите на лицето си доза от нужната и хидратация през зимата.

Това бяха продуктите, които използвам в грижата ми за кожата през зимата. Надявам се постът да ви е бил полезен и интересен. Весели празници и до скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар